Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Ο ΚΟΚΟΡΑΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ολέθριες ελλείψεις στο Λύκειο Ζαχάρως! Πρωτόγνωρες αντιδράσεις από γονείς και μαθητές!

- Παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την προσαρμογή της εξεταστέας ύλης, ώστε να πληρούνται οι όροι της Συνταγματικής Υπαγόρευσης για την ισότητα όλων των Ελλήνων.
- Αξιοποίηση όλων των ένδικων μέσων, κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του νομού Ηλείας, στα Δικαστήρια της χώρας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.
- Σκέψεις για ιδιότυπη συμμετοχή ή ακόμη και αποχή των μαθητών του Λυκείου από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, για τις επιπτώσεις στην Παιδεία από την ομηρία της Ελλάδας.

Ελληνόπουλα εκτός συνόρων νοιώθουν οι μαθητές του Λυκείου της Ζαχάρως, από τις απαράδεκτες και αντισυνταγματικές ανισότητες στη γνώση, που τους παρέχει η πολιτεία, με υπαιτιότητα κάθε αρμόδια αρχής, από τον Υπουργό παιδείας και όλους τους ενδιάμεσους Διευθυντές Εκπαίδευσης έως την Διευθύντρια του Λυκείου.

Αυτή ήταν η κοινή διαπίστωση από την συγκέντρωση του Συλλόγου γονέων, εκπροσώπων των μαθητών του Λυκείου και άλλων φορέων στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως, το Σάββατο 18 Οκτωβρίου.

Η απερίγραπτη κατάσταση από τις ελλείψεις σε καθηγητές, σαράντα ημέρες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, καθιστά αδύνατη τη διδασκαλία της εξεταστέας ύλης, ακόμη και αν καλυφθούν τα κενά από καθηγητές τώρα, ακόμη κι αν εξαντληθούν όλα τα όρια της αντοχής των μαθητών, στην πιο ακραία εντατικοποίηση των μαθημάτων.

Τα κενά από καθηγητές των φιλολογικών μαθημάτων σε όλο το Λύκειο, ξεπερνούν τις 120 ώρες διδασκαλίας, ενώ σε όλα τα τμήματα υπάρχουν μαθήματα που δεν έχει αρχίσει ακόμη η ουσιαστική διδασκαλία, όπως Λατινικά (μάθημα κατεύθυνσης) στην Γ Λυκείου, Έκθεση στη Β Λυκείου, Έκθεση στην Α Λυκείου και αρκετά κενά σε άλλα μαθήματα.
Σημειωτέον πως η Α και Β Λυκείου θα διαγωνιστεί σε θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων και οι μαθητές της Ζαχάρως, θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση με τους μαθητές των σχολείων που δεν είχαν κανένα πρόβλημα, από έλλειψη καθηγητών, ενώ οι μαθητές της Γ Λυκείου Ζαχάρως θα υποστούν την ίδια ανισότητα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Αυτή η απαράδεκτη και τριτοκοσμική κατάσταση φέρνει σε απόγνωση τους μαθητές και τους γονείς, με φυσικό επακόλουθο τις πλέον απρόβλεπτες αντιδράσεις.

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα κληθούν όλοι οι γονείς του Λυκείου σε Γενική Συνέλευση από τον Σύλλογό τους, για να σχεδιάσουν με κάθε λεπτομέρεια την προστασία των παιδιών τους, από τις ανισότητες και τα δεινά που τα εκθέτει ο Υπουργός Παιδείας και κάθε άλλος υπεύθυνος.     

Οι γονείς επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους όχι μόνο στην άμεση κάλυψη όλων των κενών από καθηγητές, αλλά κυρίως στην ουσιαστική κάλυψη. Δηλαδή από καθηγητές που θα εξασφαλίζουν την μόνιμη και ανελλιπή παρουσία στο σχολείο, διότι υπάρχουν ήδη τρεις περιπτώσεις εκπαιδευτικών σε κατάσταση εγκυμοσύνης και μητέρων με τέκνα σε βρεφική ή νηπιακή ηλικία.

37 σχόλια:

  1. Να σημειώσουμε επίσης πως κρίνεται αναγκαία η μείωση της εξεταστέας ύλης! Είναι ουσιαστικά αδύνατο οι μαθητές να συμπληρώσουν όλη αυτή την ύλη των εννέα μηνών μέσα σε σχεδόν επτά μήνες! Απαράδεκτοο! -ε-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σαφος και ειναι απαραδεκτη αυτη η κατασταση και συμφωνω μαζι σας αλλα δεν υφιστατε η μειωση της εξεταστεας υλης χωρεις την απετουμενη εγκριση απο το υπουργιο παιδιας και ακομη αν συνεβαινε αυτο δεν θα ηταν δικαιο για τους υποληπους μαθητες να εχουν πιο πολλη υλη για εξεταση

      Διαγραφή
    2. Δεν έχεις διαβάσει καλά την δημοσίευση. Δεν ζήτησε κανένας μείωση της ύλης μόνο για τη Ζαχάρω. Οι γονείς και οι μαθητές ζητούν την ρύθμιση της ύλης για όλη τη χώρα.
      Να βρουν λύση γιατί το πρόβλημα το δημιούργησαν αυτοί και όχι οι πολίτες.
      Αυτά θα τα ζητήσουν από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να τα επιβάλει στο Υπουργείο διότι το Σύνταγμα λέει πως οι Έλληνες πολίτες είναι ίσοι όμως η κατάσταση που δημιουργήθηκε στη Ζαχάρω και σε άλλα σχολεία της Ελλάδας προκαλεί ανισότητες και πρέπει να διορθωθεί. Είναι υποχρέωσής τους να το κάνουν τα Υπουργεία και αν αρνηθούν θα το επιβάλουν οι Εισαγγελείς.

      Διαγραφή
  2. Να προσθέσω στην παραπάνω ανάρτηση ότι το Υπουργείου του Λοβέρδου δεν θα πρέπει να ονομάζεται πλέον "Υπουργείο Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης" αλλά "Υπουργείο Παραπαιδείας & Δια Βίου Αμάθειας". Κατά άλλα ο ψεύτης θα κάλυπτε όλα τα κενά των σχολείων Πανελλαδικά μέχρι τα τα τέλη Σεπτεμβρίου. Θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει από τους μαθητές και από τους γονείς. Οι επόμενες μέρες, είναι μέρες ραγδαίων εξελίξεων. Κανένας εφησυχασμός και καμία ανοχή πλέον, τα ψέματα τελειώνουν για όλους αυτούς που παίζουν στις πλάτες των παιδιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Υπουργός της Υποβάθμισης της Παιδείας, ψεύδεται διαδοχικά από το καλοκαίρι έως τον Σεπτέμβρη με τις αντίστοιχες διαδοχικές υποσχέσεις του, για την κάλυψη των κενών.
      Έχει προϊστορία στη διάλυση της Υγείας και στο φιάσκο με τις οροθετικές περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας.
      Επανέκαμψε στην Κυβέρνηση όταν "είδε" Υπουργική θέση, για να συνεχίσει το "έργο του".
      Κάτω τώρα ο Λοβέρδος!
      Άμεση αντικατάσταση έστω κι από αυτή την Κυβέρνηση!

      Διαγραφή
  3. αγαπητε κοκορα αν καταλαβα καλα δηλωνεις πως σε λιγες μερες οι μαθητες σε συνδυασμο με το συλλογο των γωνεων θα πβουν σε δραση σωστα? Και θα ηθελα να μαθω αν αναλαμβανεις την ευθυνη αυτων που γραφεις στο blog σου οχι ως κοκορας αλλα με κανονικο ονοματεπωνυμο! Γιατι μπορεις ευκολα να κατηγορεις οτι υποκινεις μελλοντικη αποχη των μαθητων απο τα μαθηματα τους.....και να μας πεις επισης με ποιο κριτηριο θεωρεις πως ειναια δυνατη η διδασκαλια των μαθηματων....εκτος και εισαι μελςο του σχολειου κ γνωριζεις πραγματα που οντως ισχυουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε,

      Έχεις δίκιο στις απορίες σου, αλλά αν προσέξεις περισσότερο θα διαπιστώσεις πως όσα σημειώνονται στην ανάρτηση, είναι έγκυρες πληροφορίες από τη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 - 10 - 2014, στο Πνευματικό Κέντρο με γονείς, μαθητές και εκπροσώπους άλλων φορέων.
      Ως εκ τούτου, τα συμπεράσματα, οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις είναι δικές τους και εμείς τις συμμεριζόμαστε και τις προβάλουμε για να βοηθήσουμε τους συμπολίτες μας.

      Ουδείς δεν ασχολήθηκε στη συνάντηση με πιθανή αποχή - που θα δημιουργούσε περισσότερα κενά στα μαθήματα - αντίθετα μάλιστα συνέκλιναν όλοι σε πιο πρόσφορες μορφές αντίδρασης για την τάχιστη αποκατάσταση του προβλήματος.

      Όπως γράφουμε και στην ανάρτηση, είναι αδύνατον να καλυφθούν τα κενά με φυσιολογικό τρόπο, ούτε και με την πιο σκληρή εντατικοποίηση.

      Ήδη το Λύκειο υπόκειται εντατικοποίηση με τη διδασκαλία των εννέα μηνών και με τη φυσιολογική ροή της διδακτέας ύλης.
      Πώς είναι δυνατόν αυτή η ίδια ύλη των εννέα μηνών να καλυφθεί μέσα σε επτά μόνο μήνες που σχεδόν υπολείπονται; Αδύνατον!

      Γι αυτόν ακριβώς το λόγο, οι γονείς προσανατολίζονται στην σχετική Αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να παρέμβει, ούτως ώστε να υπάρξουν οι εγγυήσεις πως θα ρυθμιστεί η εξεταστέα ύλη της Τράπεζας των Θεμάτων και της εξεταστέας ύλης στις Πανελλαδικές.
      Και τούτο είτε με την κατάλληλη ρύθμιση των θεμάτων-ερωτήσεων είτε με την αναλογική μείωση της εξεταστέας ύλης.

      Σε ευχαριστούμε για την αξιόλογη παρέμβαση.

      Διαγραφή
  4. Η ιστορια δεν εχει αρχισει καν ουτε στην Α ουτε στη Β λυκειου!!! Τι περιμενουμε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς εννοείς πως δεν διδάσκεται το μάθημα της Ιστορίας. Από όσα άκουσα το πρόβλημα θα γίνει ακόμη χειρότερο.
      Πρέπει να γίνει σύντομα ενημέρωση σε όλους τους γονείς γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δεν γνωρίζουν τίποτα για το πρόβλημα των παιδιών.

      Διαγραφή
    2. ΝΕΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ α/α Ο Δασκαλος20 Οκτωβρίου 2014 στις 5:02 μ.μ.

      Αγαπητε Ανωνυμε απο το 1978 εως 2012 ως καθηγητης και Διευθηντης παλευα για το Δημοσιο Σχολειο.... Διαβαζω τις αληθειες που γραφεις και με πιανει ρίγος.........
      (...............ειναι πολυ εκεινοι που δεν γνωριζουν τιποτα για το προβλημα των παιδιων.)

      Πρεπει καποτε να καταλαβουν ολοι οι Γονεις οτι δεν μπορει να υπαρχει Δημοσιο Σχολειο
      και Δημοσια Δωρεαν Εκπαιδευση χωρις τη δικη τους ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!!! Ειναι πολυ ευκολο να επιτευχθει η συμμετοχη των Γονιων αν η Εκπαιδευτικη Κοινοτητα το επιθυμει........
      ΜΑΘΗΤΕΣ--ΓΟΝΕΙΣ--ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ και ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ολοι μαζι στη μαχη!!!! Το 1965 και
      1966και1967 οι καθηγητες μου, εκαναν μαθηματα το απογευμα στους αδυνατους και στους καλους.. Αυτα για τη Ζαχαρω!!! !967 και 1968 τα ιδια και στο Γυθειο που ημουν!!!

      Διαγραφή
    3. Δάσκαλε από ΚΑΜΑΤΕΡΟ όσα γράφεις για το 1967, 1968 ήταν προνόμιο όλων των μαθητών ή μόνο εκείνων που είχαν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων. Δεν ξέρω την απάντηση και για να μάθω την αλήθεια σε ρωτάω. Ακουγα τον παππού μου που έλεγε πως χωρίς εκείνο το πιστοποιητικό δεν είχες καμία τύχη για δουλειά και για σπουδές. Ο παππούς μου τότε που εργαζόταν στα Χανιά είχε φυλάξει και ένα χαρτί για κοινωνικά φρονήματα που είχαν επιτρέψει σε έναν φίλο του να πάρει μέρος στις εξετάσεις για πανεπιστήμιο. Το χαρτί της χωροφυλακής πρέπει να έχει ημερομηνία του 1961 αν θυμάμαι καλά.

      Διαγραφή
  5. ΝΕΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ α/α Ο Δασκαλος20 Οκτωβρίου 2014 στις 2:31 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγνώμη Δάσκαλε,

      Το σχόλιο του Δάσκαλου διαγράφηκε κατά λάθος και θα το συντάξει εκ νέου ο ίδιος.

      Συγνώμη και πάλι.

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια σε όσους θέλουν να κάνουν τα παιδιά φερέφωνα κάθε πολιτικού συμφέροντος τοπικού ή πανελλαδικού . Μπράβο σε όσους γονείς δεχτούν να χειραγωγούν τα παιδιά τους και να θυσιάσουν για το ανιδιοτελές συμφέρον των μαθητοπατέρων τους.
    Και φυλλάδια να τα βάλετε να μοιράσουν στο δρόμο με πανό και βιβλία να κάψουν και ότι άλλο αποφασίσετε…
    Τα παιδιά σας νοιάζουν πρώτα από όλα….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Κύριε Ανώνυμε «…λαγωνικό! » και αγαπητοί φίλοι.

      Ιδού η απορία! Να ζει κανείς ή να μη ζει;

      Να απαντά κανείς σε τέτοιες ασυναρτησίες ή να τις αγνοεί;

      Να δημοσιεύει κανείς τέτοιες αθλιότητες ή να τις διαγράφει;


      Κύριε Ανώνυμε

      Πριν σχολιάσουμε το ευτελές γραπτό σου, ζητάμε μια δική σου πρόταση, που να λύνει το οξύ πρόβλημα στο Λύκειο Ζαχάρως. Αν δεν έχεις απάντηση και πρόταση, φύλαξε αυτή τη διδασκαλία σου, για το οικογενειακό σου περιβάλλον ή τέλος πάντων για όποιους μπορούν να σε ανέχονται.

      Κύριε Ανώνυμε,
      απορούμε γι αυτά που γράφεις και αναρωτιόμαστε αν τα σκέφτηκες μόνος σου ή σου τα υπέδειξαν.
      Αναρωτιόμαστε για τους πιθανούς υποβολείς σου, διότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα κανένας επίσημος φορέας τέτοιων απόψεων.
      Σκέψεις και λέξεις σαν τις δικές σου, εξαλείφθηκαν από το λεξιλόγιο μαζί με την εξάλειψη της εποχής των κοινωνικών φρονημάτων.

      Δυστυχώς για εσένα, πρόδωσες τον εαυτόν σου σε δύο σημεία:

      1. Προφανώς δεν έχεις παιδιά και δεν σε αφορούν τα προβλήματα των γονιών, αλλά δεν έχεις δικαίωμα να σχολιάζεις και να λοιδορείς τα παιδιά των άλλων.

      2. Δεν σε καλέσαμε!
      Άλλοι «σε φύτεψαν»
      να μας «συμβουλέψεις»
      αλλά σε πρόδωσε
      το αλληθώρισμα
      προς τη μεριά τους.

      Κύριε Ανώνυμε,
      «άξιος ο μισθός σου», αλλά όλοι οι γονείς ξέρουν πως να προστατεύουν τα παιδιά τους και αυτό ακριβώς, θα πράξουν και τώρα.

      Τα νέα που μας έφερες μας …χάιδεψαν τα αυτιά, μα απέχουνε πολύ από την αλήθεια.

      Τέλος, ήσουν και πολύ κακός Ταχυδρόμος, γιατί δεν μας άφησες τη Διεύθυνση που πρέπει να επιστρέψουμε το γράμμα.

      Διαγραφή
    2. Κύριε κόκορα. Η προταση μου ειναι να μην εμπλεκουν τα παιδια σε περιεργα "παιχνιδια".
      Οι γονεις πρεπει να ενδιαφερονται αν εχουν καθηγητη τα παιδια τους. Να πιεζουν μαζι με το σχολειο για την καλυτερευση της μορφοσης τους. πρεπει να καταλαβουν οτι ειναι διπλα με το σχολειο οχι απεναντι. Εχεις δικιο δεν εχω παιδια αλλα συγγνωμη που το πιστοποιητικο οικογενιακης καταστασης μου δεν συμφωνει με εσενα και την αποψη σου. Οσο για τον μισθο τα φυτεματα τα αλληθωρισματα δεν ασχολουμαι μαζι τους γιατι ειναι απλα επιθεση.Οσο για το ταχυδρομος και την διευθυνση δεν τα καταλαβαινω ειτε τα λες κυριολεκτικα ειτε μεταφορικα ειτε ως υπονοουμενα και δεν με απασχολει. ειπα την γνωμη μου. Παω να ασχοληθω με τα παιδια μου που δεν μου επιτρεπεις να εχω

      Διαγραφή

    3. Προφανώς η απάντησή σου, δεν έχει καμία σχέση με το αρχικό σου σχόλιο.

      Έχουν τόσο μεγάλη διαφορά μεταξύ τους, όση το μαύρο από το άσπρο.

      Και για το αληθές του θέματος, εξ όσων γνωρίζουμε, κανένας από τους γνωστούς γονείς σε εμάς, δεν θα επιτρέψει ποτέ και σε κανέναν να κάνει παιχνίδια με τα παιδιά του.

      Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται και όσοι ευθύνονται για την υπάρχουσα κατάσταση στο Λύκειο της Ζαχάρως. Και βεβαίως κάθε άλλος ...ύποπτος που μπορεί να υπονοείς και αν γνωρίζεις κάτι τέτοιο οφείλεις να το διατυπώσεις με σαφήνεια και όχι με υπονοούμενα, αφού δηλώνεις πως έχεις και παιδιά.

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια σε όσους θέλουν να κάνουν τα παιδιά φερέφωνα κάθε πολιτικού συμφέροντος τοπικού ή πανελλαδικού . Μπράβο σε όσους γονείς δεχτούν να χειραγωγούν τα παιδιά τους και να θυσιάσουν για το ανιδιοτελές συμφέρον των μαθητοπατέρων τους.
    Και φυλλάδια να τα βάλετε να μοιράσουν στο δρόμο με πανό και βιβλία να κάψουν και ότι άλλο αποφασίσετε…
    Τα παιδιά σας νοιάζουν πρώτα από όλα….
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ.. ΔΕΝ ΕΞΗΠΗΡΕΤΩ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.. ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ=ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις

    1. Αγαπητοί φίλοι

      Πράγματι προβληματιστήκαμε αρκετά αν πρέπει να δημοσιεύσουμε το ...πιο προηγούμενο (κατάπτυστο) σχόλιο (20 Οκτωβρίου 2:59 μ.μ.) στο οποίο έχουμε απαντήσει με την μακροσκελή και λίγο ποιητική απάντηση.

      Το πράξαμε για έναν και μοναδικό λόγο:

      Για να μην εκλάβει ο Ταχυδρόμος και ο Αποστολέας την σιωπή μας, ως αδυναμία.

      Για τον ίδιο λόγο αλλά χωρίς απάντηση αυτή τη φορά θα δημοσιοποιήσουμε και το δεύτερο σχόλιο του ...Ταχυδρόμου, επειδή ...θυμήθηκε - όπως βλέπετε - πως υπάρχει στο λεξικό των Ελλήνων και η λέξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ που ισούται με ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

      Το νέο και επαναλαμβανόμενο σχόλιο, το επιστρέφουμε ασχολίαστο στον ... γνωστό Αποστολέα ως ΜΗ ληφθέν λόγω απαραδέκτου.

      Αν κάποιος φίλος θέλει να διαβάσει την ίδια απάντηση, είναι εκείνη που αναρτήθηκε (21 Οκτωβρίου - 1:02 π.μ.)

      Διαγραφή
    2. Ο ανώνυμος που τον λες ταχυδρόμο να τα λέει αυτά στο χωριό του. Μόνο οι κοινωνικά αμόρφωτοι λένε τέτοια υπονοούμενα για τα παιδιά. Αυτός ο κύριος νομίζει πως θα τρομάξει τους γονείς. Δεν μας είπε μόνο πως θα γίνει μέχρι και παιδομάζωμα που έκαναν οι Τούρκοι. Άλλη φορά να το απαγορεύσετε και να μην διαβάζουμε τέτοιες βλακείες. Οι άνθρωποι αυτοί αν δεν είναι βαλτοί τότε πρέπει να είναι ψυχικά άρρωστοι. Κόψτε τους και να μην τους ξαναβρούμε μπροστά μας.

      Διαγραφή
  8. Ο Δάσκαλος α/α ΝΕΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ στην προηγούμενη ανάρτηση που διαγράψαμε κατά λάθος, έθετε το χρόνο κατά τον οποίο έπρεπε να έχουν οριστικοποιηθεί οι θέσεις των καθηγητών και σαν τέτοιο καταληκτικό χρόνο προσδιόριζε τον Μάιο του 2014. Μάλιστα συγκεκριμενοποιούσε και τις ευθύνες, αν αυτό δεν είχε γίνει έως τον μήνα Μάιο και προσδιόριζε επίσης την κάλυψη κάποιων ελάχιστων και ασήμαντων κενών πριν από την έναρξη των μαθημάτων, αρχές Σεπτεμβρίου.
    Στη νέα ανάρτηση όμως καταφέρθηκε κατά των γονιών που δεν συμμετέχουν στα κοινά, με εμπρηστικά συνθήματα, σαν να είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι για τα προβλήματα του σχολείου. Προφανώς τέτοια ανάρτηση δεν άρμοζε στην κοινή θέα και αφαιρέθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΤΑΣΗ
    Οι γονείς πρέπει άμεσα να καταθέσουν έγγραφο στη Διεύθυνση του Λυκείου (να λάβουν και αριθμό από το πρωτόκολλο) και να ζητούν έγγραφη απάντηση για τον τρόπο που θα καλυφθούν οι κενές ώρες.
    Η Διεύθυνση του Λυκείου μόνη ή σε συνεννόηση με την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει.
    Αυτό το έγγραφο θα είναι χρήσιμο διότι αν δεν γίνει η κάλυψη των κενών θα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτοι βλάβη οι μαθητές κατά την περίοδο των εξετάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα στη λειτουργία του Λυκείου Ζαχάρως.
    Γιατί δεν ενημερώθηκαν οι γονείς για την εγκύκλιο της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ με ημερομηνία 29/8/2014;
    Αυτή η εγκύκλιος απευθυνόταν στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια και στη ΣΕΛΙΔΑ 3 περιέχει κεφάλαιο με ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ
    Υπάρχει κάποιος από τους γονείς που να ενημερώθηκε π.χ. για την απαλλαγή των παιδιών του από το μάθημα των θρησκευτικών;
    Νομίζω πως δεν ενημερώθηκε κανένας. Ποιος φταίει για τούτο το θέμα; Οι γονείς ή άλλοι;
    Μήπως μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνος;
    Μήπως ισχύουν ακόμη οι προθεσμίες απαλλαγής αφού επί της ουσίας δεν έχει ακόμη αρχίσει το πλήρες διδακτικό έτος για τους μαθητές του Λυκείου της Ζαχάρως;
    Που και πως θα βρούν οι γονείς το δίκιο τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτό το περιστατικό είναι όπως το αναφέρεις τότε υπάρχουν δύο δρόμοι, υπάρχει ο δρόμος της Αναφοράς στην Υπηρεσία και ο δρόμος της Δικαιοσύνης - διαλέγεις τον έναν από τους δύο ή και τους δύο ταυτοχρόνως.

      Διαγραφή
    2. Το ζήτημα της ελεύθερης επιλογής παρακολούθησης και εξέτασης ή όχι στο μάθημα των θρησκευτικών το θέσπισε η πολιτεία για λόγους ισότητας μεταξύ των πολιτών και για λόγους μη αναγκαστικής διδασκαλίας θρησκεύματος σε πολίτες που πιστεύουν σε διαφορετικό θρήσκευμα ή είναι αθεϊστές
      Η παραβίαση των νόμων αυτών είναι σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα και ενδεχομένως σοβαρότερο ποινικό αδίκημα για την παρεμπόδιση πολιτών να επιλέξουν ελεύθερα και χωρίς εμπόδια.

      Διαγραφή
    3. Παρατηρώ και παρακολουθώ με έκπληξη, ότι μερικοί, έχετε ξεφύγει από το σοβαρότατο πρόβλημα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ΓΕΛ Ζαχάρως, δηλαδή την άμεση και ουσιαστική κάλυψη των κενών από εκπαιδευτικούς και προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε τους μαθητές και τους γονείς βγάζοντας στο προσκήνιο, όψιμα πλέον, το μάθημα των θρησκευτικών. Φαίνεται,δεν σας απασχολεί και τόσο πολύ, που τα παιδιά δεν διδάσκονται καθόλου ή διδάσκονται πλημμελώς μαθήματα πρωτευούσης σημασίας και κατεύθυνσης, όπως αρχαία, λογοτεχνία-κείμενα, έκθεση, ιστορία κ.λ.π., στα οποία θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να διαγωνιστούν με άνισους όρους σε σχέση με μαθητές άλλων σχολείων που θα τα έχουν διδαχθεί και θα έχουν βγάλει την εξεταστέα ύλη, γιατί έχουν το προνόμιο να υπάρχει στο σχολείο τους πληρότητα καθηγητών.

      Διαγραφή
    4. Κυριούλη μου εσύ ξεφεύγεις από το σοβαρότερο θέμα που υπάρχει και πέφτεις στην παγίδα που πέφτουν όλοι εκείνοι - που κάνουν ανώφελες επιδιορθώσεις σε ένα σπίτι έτοιμο για κατάρρευση.
      Έχω και εγώ παιδί στο σχολείο και αρρωσταίνω όταν μαθαίνω πως έχει κενές - τέσσερις και πέντε ώρες τη βδομάδα - από καθηγητές που λείπουν.
      Έχω και εγώ μεγάλη αγωνία για την ύλη - για τη λειψή γνώση και για τις εξετάσεις που θα γίνουν - και θα πάει σε αυτές το παιδί μου με ξεφούσκωτα λάστιχα - ενώ άλλα παιδιά θα φτάσουν εκεί με ζάντες αλουμινίου.
      Όμως αυτό το πρόβλημα κύριε "ρήτορα" είναι ο αφρός που βγαίνει στο βραστό και σε ενοχλεί και θέλεις να τον πετάξεις. Είναι η μοίρα εκείνων που τρέχουν πίσω από τα επιφανειακά μόνο προβλήματα - μόνο από όσα βλέπουν εκείνη τη στιγμή.
      Το πρόβλημα που έχουν οι γονείς σήμερα - θα έρθει πάλι αύριο με άλλη μορφή - όπως υπήρχε και χθες - με διαφορετική μορφή.
      Το ένα φέρνει τ άλλο και όλα μαζί κάνουν τον σωρό. Αυτό συμβαίνει σήμερα!
      Του ενός κακού δοθέντος - μύρια έπονται. Τα ίδια θα έχουμε και αύριο!
      Αν δεν είχε προηγηθεί - η σκόπιμη ενέργεια; ή ανικανότητα; - με τα θρησκευτικά τον Σεπτέμβρη, δεν θα είχε ακολουθήσει και αυτό που ζούμε τώρα ή τουλάχιστον σε τόσο μεγάλο βαθμό.
      Ο κακός χειρισμός του Σεπτέμβρη (θρησκευτικά) - ο κακός χειρισμός του Απρίλη (πρόνοια για κάλυψη κενών θέσεων) - ο κακός χειρισμός του χειμώνα ( με την εκδρομή) - ο κακός χειρισμός πέρυσι (με το κλοτσοσκούφι ενός αξιόλογου και αγαπητού στα παιδιά φιλόλογου) - και άλλοι κακοί χειρισμοί - μπορεί και να πρόγγιξαν μερικούς καθηγητές που ίσως ήθελαν θέση στη Ζαχάρω.
      Ε! όχι ρε κύριε - και δαρμένοι και κουρεμένοι!
      Τα του καίσαρος τω καίσαρι! Όχι να βγουν και ...λάδι οι υπεύθυνοι!
      Κυριούλη από αυτά που έγραψα νομίζω πως πρέπει να κατάλαβες - πως εσύ είσαι εκείνος που ανακάλυψε όψιμα τα προβλήματα και όχι αυτοί που υπερασπίστηκαν τη θρησκεία τους. Όχι εκείνοι που είχαν δίκιο - και πριν από εσένα - αλλά εσένα τότε δεν σε ένοιαζε γιατί το παιδί σου ακούει στο σχολείο - τη θρησκεία που πιστεύει.
      Γιατί όμως το δικό μου παιδί να είναι υποχρεωμένο - με τη βία - να ακούει πράγματα που δεν τα πιστεύει;
      Γιατί να μην ενημερωθώ όταν έπρεπε - για να κάνω εκείνο που έπρεπε;
      Ερωτώ ξανά και ξανά - που θα βρω το δίκιο μου;
      Δεν έχει κανένας ευθύνη για το δικό μου πρόβλημα; Βεβαίως και έχει.
      Εγώ υπερασπίζομαι το δικαίωμά σου να επιλέγεις τη θρησκεία σου. Εσύ γιατί μου απαγορεύεις να διαμαρτυρηθώ - επειδή με εμποδίζουν να επιλέξω τη δική μου;
      Δεν πρέπει να γνωρίζεις κάτι σπουδαίο - εσύ και όσοι συμμερίζονται τη γνώμη σου.
      Πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν την θρησκεία πάνω από όλα τα άλλα.
      Εγώ σέβομαι τη δική μου!
      Ας βαδίσουμε κατά των προβλημάτων με την κάλυψη από καθηγητές αλλά μην ξεχνάμε τη ρίζα του προβλήματος.
      Ας μην χτυπάμε το σαμάρι....

      Διαγραφή
  11. Γνωρίζοντας την κατάσταση π βρίσκετε το σιγξεκριμενο λύκειο...συγχαιρω την υπομονη των μαθητων και των γονεων τους....αλλα τα δραστικότερα μέτρα π θ παρθουν απο την κυβερνηση ειναι ανώφελα πλεον εφόσον εχει χαθεί πολύτιμος χρονος...πρεπει ν υπαρξουν εξτρα ωρες διδασκαλειασ και υπεράνθρωπη προσπαθεία μσθητων κ καθηγητών για να μπουν ολσ σε σειρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σειρά μπορεί να μπουν τα πράγματα κάποια στιγμή σύντομα ή αργότερα ή σε δυο-τρεις μήνες αν καλυφθούν όλα τα κενά αλλά σε σειρά δεν θα μπουν ποτέ οι άνισες δυνατότητες για την ύλη στην οποία θα τεθούν ερωτήσεις στις εισαγωγικές και στην τράπεζα θεμάτων. Σε σειρά θα μπει αυτό το θέμα μόνο αν ληφθούν υπόψιν τα μεγάλα κενά που έχει το ΓΕΛ Ζαχάρως και πολλά ακόμη Λύκεια σε όλη την Ελλάδα.

      Διαγραφή
  12. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ απο Δημητσανα22 Οκτωβρίου 2014 στις 9:32 μ.μ.

    Προς Ανωνυμο Σχολιαστη blog Kokora,, κ Προεδρο Συλλογου Γονεων και Κηδεμονων Λυκειου
    Ζαχαρως,,,
    Aγαπητε (φιλε ) Κοκορα και Πατριωτη Προεδρε ,υπηρετησα , υπηρετω και θα υπηρετώ τη Παιδεια,το Δημοσιο Σχολειο και τη Δημοσια Δωρεαν Εκπαιδευση με συνεχεις Αγωνες προς οφελος των Παιδιων!!! Πρεπει να ξεκαθαρισουν πρωτα οι λιγοι Ανωνυμοι, και σεις τι θελετε αυτη τι στιγμη... Θελετε να καλυφτούν Αμεσα τα κενα και η υλη η να εξετασουμε το μαθημα των Θρησκευτικων και τις ευθυνες της κ. Διευθυντριας του Λυκειου για τα θέματα που αναφερει?.( οπως Θρησκευτικα... ετοιμο για καταρευση,,...... κυριε ΡΗΤΟΡΑ ειναι ο αφρος...η σκοπιμη ενεργεια η ανικανοτητα ...... Ο κακος χειρισμος του Σεπτεμβρη(με τα Θρησκευτικα ).... Ο κακος χειρισμος του Απριλη (προνοια για καλυψη θεσεων)... Ο κακος χειρισμος το χειμωνα (με την εκδρομη).... Ο κακος χειρισμος περυσι με (το κλοτσοσκουφι ενος αξιολογου και αγαπητου στα παιδια Φιλολογου)......και αλλοι κακοι χειρισμοι....ΠΡΟΓΓΙΞΑΝ τους Καθηγητες απο το Λυκιο Ζαχαρως!!! .... Ε! οχι ρε κυριε- και δαρμενοι και κουρεμενοι!...................Κυριουλη απο αυτα που εγραψα.................................το παιδι σου ακουει στο σχολειο -τη θρησκεια που πιστευει.! Γιατι το δικο μου παιδι να ειναι υποχρεωμενο- με τη βια- να ακουει πραγματα που δεν τα πστευει?..... Γιατι να μην ενημερωθω?..... Ερωτω ξανα,ξανα- που θα βρω το δικιο μου?.......Δεν εχει κανενας ευθυνη για το δικο μου προβλημα?....Ας μην χτυπαμε το σαμαρι.)...Εγω ειμαι στη διαθεση σας για αμεση επιλυση του προβληματος των παιδιων σας...Εχω παει δυο φορες στο Γραφειο του Υπουργου και περιμενω Εσας.. Αν στις προθεσεις σας ειναι να φαμε και τη Διευθυντρια λυπαμαι αλλα δεν μπορω να βοηθησω διοτι ειναι πολυ Αξιολογη!!!

    Αγαπητε Ανωνυμε το σχολιο σου στις 22/10/2014 1043πμ ειναι καταπτυστο και παρακαλω το Κοκορα να το κατεβασει... Ως Δασκαλος (Καθηγητης και Διευθυντης) αλλα και Πατερας εχω να σου πω και να σε συμβουλεψω να δεις το προβλημα σου και να μη το αφισεις...... α) οι εκφρασεις σου οι υποτιμητικες για οσα γραφει στις 22/10/2014 12.35πμ,αλλος Ανωνυμος οπως Κυριουλη μου δυο φορες....ρητορα... ρε κυριε κ.π.α δείχνουν σοβαρα αισθηματα κατωτεροτητας που αισθανεσαι.... β) Στοχος σου η Διευθυντρια του Σχολειου και καμια προταση για λυση.. σε οτι εχει σχεση με τη κ,.Διευθυντρια φαίνεται ξεκαθαρα στο κειμενο σου οτι υπαρχει μανια επαγγελματικης εξοντωσης της και ευχομαι να ειναι μονο αυτο....γ) Όσα λες για θρησκεια,θρησκευτικα, και ενημερωση προερχονται απο την διαταραχη που εχεις και πρεπει να λαβεις σοβαρα υποψη σου....και γρηγορα.....Ανωνυμε η κ. Διευθυντρια ενημερωσε τους Μαθητες ... Οφειλε να ενημερωσει τους Ενηλικες , Αθεους Αλλοθρησκους Μαθητες..και κανεναν αλλον..
    Ο Διευθυντης του Σχολειου σε συνεργασια με το Συλλογο αποφασιζουν... Σε καμια περιπτωση
    δεν πρεπει ο Διευθυντης του σχολειο να δινει απαλλαγη απο το μαθημα των θρησκευτικων σε ανηλικους με υπογραφες Γονεων που ειναι Χ.Ο Ελπιζω να λαβεις υποψη σου σοβαρα αυτα που σου γραφω και ειναι για το καλο σου ,το καλο των παιδιων σου και των δικων σου γενικα!!!!
    Με φιλικους χαιρετισμους
    Γιωργος Κωνσταντακοπουλος
    Καθηγητης-Διευθυντης (1977-2012)
    g_kon52@yahoo.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλουμε να καλυφθούν τα κενά του σχολείου και να βρεθεί λύση για την εξεταστέα ύλη που δεν θα διδαχθεί καθόλου ή δεν θα διδαχθεί σωστά.
      Αν μας βρείτε λύση για αυτά τα δύο προβλήματα, θα σας στήσουμε Ανδριάντες: Στη Ζαχάρω, στη Δημητσάνα, στο Βασιλικό της Μεσσηνίας και στο Καματερό.
      Ευχαριστούμε προκαταβολικά.

      Διαγραφή
    2. Γιώργος Κωνσταντακόπουλος
      Καθηγητής-Διυθυντής (1977-2012)

      Κύριε δεν μας βοηθήσατε, περισσότερη σύγχυση φέρατε. Δεν μας αφορούν προς το παρόν οι ευθύνες, έχουμε καιρό για αυτά, δεν θα πεθάνουμε αύριο, αφήστε την υπεράσπιση για τους νομικούς όταν χρειαστεί, ΟΧΙ ΤΩΡΑ.
      ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΠΡΑΞΕΙΣ. Δεν μας είπατε πρακτικά βήματα.
      Τι να κάνουμε ακριβώς; Και με ποια σειρά; 1, stop. 2, stop. 3, stop.
      Κάλυψη κενών, πως; (ΕΠΕΙΓΟΝ)
      Εξεταστέα ύλη, λίγο αργότερα αλλά πολύ πριν από τις εξετάσεις.
      Πέραν τούτων ΟΥΔΕΝ,

      Διαγραφή
    3. ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ απο Μεσσηνια23 Οκτωβρίου 2014 στις 6:39 μ.μ.

      ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ....Αφου δεν σας βοηθησα και σας προκαλεσα περισσοτερη συγχυση ,σε καλω να ανεβασεις κοκορα τα ενημερωτικα σχολια που σου εστειλα και αναφερουν πληρως τι εκανα Σημερα για το προβλημα των Μαθητων του Λυκειου... Πηγα το πρωι στο Υπουργειο,μαζι με φιλο μου,συναντησα τον υπευθυνο για τη Δ/θμια, Ειδικο Συμβουλο του Υπουργου ..Μου ελυσε αμεσως το προβλημα λογω προσωπικης φιλιας που εχουμε... Μου ζητησε τα κενα δεν τα ειχα,τηλεφωνησα στο Προεδρο ειχε Ανακριση και δεν μπορουσε να μιλησει...
      Εφυγα λεγοντας του οτι θα επιστρεψω αυριο...Ο φιλος μου εφυγε με ταξι,εγω με τη Μηχανη
      μου εφθασα στο Χολαργο στο σπιτι μου μουσκεμα!!! Τηλεφωνησα στο Κοκορα και μου ειπε οτι εχει ωρες και οχι καθηγητες και να κανω Διαιρεση!!! Τον ενημερωσα πληρως για τη συζητηση στο Υπουργειο΄, ποιοι ειναι οι υπευθυνοι για την κατασταση αυτη στα Λυκεια??
      Οι υπευθυνοι ειναι τα ΠΥΣΔΕ της Χωρας και οι Αιρετοι εκπροσωποι των Καθηγητων
      Στα ΠΥΣΔΕ...Ενημερωσα και το blog του Κοκορα και τους Ανωνυμους που αλλοι λενε
      οτι θα μου φτιαξουν Ανδριαντα στη Ζαχαρω,,στη Δημητσανα,στο Βασιλικο της Μεσσηνιας και στο Καματερο....αλλοι ....Κυριε δεν μας βοηθησατε,....συγχυση μας φερατε... Σε ολους εδωσα απαντηση... Τις απαντησεις δεν τις ανεβαζει ο Κοκορας Α.Ε @ ΣΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Λυπαμαι πολυ κ. Ανωνυμοι του blog (kokoρας της Ζαχαρως) μηπως πρεπει να προβλη
      ματιστειτε γιατι υποβαθμιζονται τα Λυκεια της Χωρας??? Ο Γιος του Εργατη και του Αγροτη
      στη Γαλλία και στην Αμερικη δεν ονειρευεται ποτε Πανεπιστημια!!! Επειδη εγω εχω κανει ταμα να ειμαι (δουλος) της Παιδειας και του Δημοσιου Σχολειου,εως οτου τα κορακια με μεταφερουν.. ,,Σας παρακαλω Αξιοτιμη κ.Διευθυντρια Εσας και τα Αξιολογα μελη του Συλλογου σας προφορικα να μου δωσετε τα ΚΕΝΑ
      Σε ολους τους γνωστους μου Δ/ντες και καθηγητες αναφερω ενα περιστατικο του Σχολειου μου!!! Ενω απουσιαζα στην κ. Προισταμενη σε ενα τμημα λογω απουσιας Καθηγητη, επετρεψαν στα παιδεια να φυγουν,δυο μαθητριες ανηλικες αντι για το σπιτι τους,πηγαν στο διπλανο δασος και εκαναν χρηση ναρκωτικων.... η μια δεν αντεξε και επεσε λυποθυμη... Μεχρι να αποφανθει το Νοσοκομειο οτι δεν εχει προβλημα ,,
      εγω ημουν υπο κρατηση στο Α.Τ Οι γονεις ησαν Αξιολογοι και δεν εδωσαν συνεχεια....
      Αν υπαρξει περιπτωση ανηλικου να τραυματιστει εκτος Σχολειου,ενω το Σχολειο
      λειτουργεί τοτε εχουμε ολοσχερη καταστροφη του Δ/ντη και αρκετων Καθηγητων....

      Με εκτιμηση προς ολους και αγαπη προς τα παιδια
      Γιωργος Κωνσταντακοπουλος
      Συνταξιουχος Εκπαιδευτικος

      ΥΓ) Κανενας Αγιος δεν Αγιαζει στο τοπο του!!!!!!!!

      Διαγραφή
    4. Κύριε καθηγητή είμαι ένας από τους Ανώνυμους που είπα δυο αστεία με καλή πρόθεση. Σας ζητώ συγνώμη, αυτή η ανάρτησή σας είναι από τις πιο έγκυρες που έχω διαβάσει.

      Διαγραφή
  13. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

    Είναι συγκινητική η συμμετοχή των κατοίκων της πόλης και των φίλων από τις γύρο περιοχές στο μεγάλο πρόβλημα των μαθητών του Λυκείου Ζαχάρως.

    Η δημοσίευση έγινε την Κυριακή το βράδυ στις 11.00 μ.μ.και έως την Τετάρτη το μεσημέρι, πέρασε στην Πρώτη Θέση των δημοφιλών αναρτήσεων.

    Μέσα σε τέσσερις ημέρες, διάβασαν αποκλειστικά αυτή την ανάρτηση 1.439 επισκέπτες.


    Καταχώριση.................................................................................... Προβολές σελίδας

    Ολέθριες ελλείψεις στο Λύκειο Ζαχάρως! Πρωτόγνωρες...
    19 Οκτ 2014, 34 σχόλια ................................................................................1439


    Αυτή η συμμετοχή είναι το καλύτερο μήνυμα αισιοδοξίας για τους μαθητές και τους γονείς.

    Ευχαριστούμε τους συμπολίτες και όλους τους φίλους για την ευαισθησία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΘΗΘΑΤΙΚΟΣ απο Μεσσηνια24 Οκτωβρίου 2014 στις 2:47 μ.μ.

      Εγω Κοκορα ειμαι φιλος οπως ξερεις και οχι Συμπολιτης σας . Στο τοπο σας περασα τα παιδικα μου χρονια και εχω πολυ καλους φιλους... Αγαπω τον τοπο σας και για αυτο ασχολουμαι... Επειδη γνωριζω οτι καποιος απο το Κοκορα ΑΕ @Σια ειναι στο Δ.Σ του Συλλογου Γονεων και Κηδεμονων,σας ενημερωνω οτι το προβλημα του Λυκειου θα λυθει αμεσως!!! (χωρις Ανδριαντα) Εκφραζω τη λυπη μου διοτι δεν μου δωσατε μεχρι σημερα τα κενα!!! Τα 35 χρονια της καριερας μου ειχα την ευθυνη των Μαθητικων κοινοτητων και ημουν και στις Γ.Σ των Γονεων και Κηδεμονων....Ασκουσα πιεση στους Μαθητες για να πεισουν τους Γονεις τους, να Συμμετεχουν στο Συλλογο!!! Στους υποψηφιους γονεις για το Δ.Σ....
      φιλικα τους ελεγα... Για να πετυχετε στο δυσκολο εργο σας πρεπει..1ον) Οι εκλογες σας να ειναι νομιμες...Εγω ειμαι εδω για να μετρησουμε,να δουμε αν υπαρχει απαρτια.......................
      2ον)Οι υποψηφιοι που νομιζετε οτι αν ειστε στο ΔΣ θα βοηθησετε το παιδι σας στη βαθμολογια κανετε λαθος... 3ον) Τα μελη του Δ.Σ θα πρεπει στις συνεδριασεις του Δ.Σ να αφινουν στο σπιτι τους τις Κομματικές και Παραταξιακες Δημοτικες Ταυτοτητες.. 4ον) Το Δ.Σ θα πρεπει να ενημερωθει καλα για τις Επιττροπες , Συλλογους, Συμβουλια ,,Καθηκοντα και Υποχρεωσεις που εχουν σχεση με τη παιδεια!!!
      Επιτρεψτε μου να τα αναφερω.α) ΔΕΠ (Δημοτικη Επιτροπη Παιδειας), Προεδρος ο Δημαρχος
      β)Σχολικη Επιτροπη...γ)Συλλογος Γονεων και Κηδεμονων δ)Δ/ντης--Συλλογος Καθηγητων. ε)Δεκαπενταμελες Συμβουλιο- Μαθητικες Κοινοτητες

      Αν στον ωραιο τοπο σας υπαρξει ομοβροντία για τη Παιδεια θα απολαυσετε εσεις,τα παιδιά σας και τα εγγονια σας τους ωραιους καρπους της!!! Αν οχι θα σας μεινει για λιγο
      ακομη η Θαλασσα..... Τα ωραια δαση τα καψατε ,τα φαγατε!!!

      Ειμαι στη διαθεση σας για οτι θελετε
      Με εκτιμηση προς τους Γονεις, το Συλλογο σας και τα Παιδια
      Γιωργος Κωνσταντακοπουλος
      Εκπαιδευτικος


      (ΥΓ)Παρακαλω θερμα να με ενημερωσετε για τη συνεδριαση της ΔΕΠ(για το εν λογω θεμα)

      Διαγραφή
  14. Μαθηματικος απο Δημητσανα25 Οκτωβρίου 2014 στις 10:03 μ.μ.

    Αγαπητε Κοκορα,,η αναρτηση σας με θεμα!! Ολεθριες ελλειψεις στο Λυκειο Ζαχαρως!!!

    Πρωτογνωρες αντιδρασεις απο γονεις και μαθητες!!! Η αναφορα σας στον κ. Εισαγγελεα,,

    του Α.Π ,,σε ενδικα μεσα,,ακομη και προσφυγη στο Ευρωπαικο Δικαστηριο..... εκανε καποιους

    υπευθυνους να χασουν τον υπνο τους!!! (για να μην παραξηγηθω σας λεω οτι στους καποιους δεν

    ανηκει η κ.Διευθυντρια και οι Καθηγητες) . Η τοποθετηση των Καθηγητων ειναι πραγματικο γεγονος!!!

    Ο Δικαιος Αγωνα σας εχει αισιο τελος προς οφελος των Παιδιων σας και της Παιδειας!!! Συγχαριτηρια

    στο Προεδρο,,. στα μελη του Δ.Σ,, στους γονεις και στα παιδια!!! Για να επιτευχθει ο δευτερος στοχος,

    πρεπει να γινουν τα κατωθι.....1) τριμελής Επιτροπη απο τη Γ.Σ για να διαχειριστει το θεμα

    της καλυψης.των ωρων...2) Αμεση επισκεψη της Επιτροπης στο Σχολειο και καταγραφη των ωρων

    που εχουν χαθει μαζι με τη κ. Διευθυντρια και το προγραμματιστή κ. Σασσαλο Σπυρο..Συζητηση με την

    κ. Δ/ντρια μηπως μπορει η ιδια με υπερωριες εστω και υποχρεωτικες να δωσει λυση!!! 3) Αμεση

    συνάντηση με τον κ. Δ/ντη Εκπαιδευσης και Προεδρο του ΠΥΣΔΕ παρουσια του Συμβουλου και των

    Αιρετών !!Θα δωσουν αμεσως λυση και τουτο διοτι για το μπαχαλο του Λυκειου Ζαχαρως δεν εβαλαν

    σε προτεραιότητα τα παιδια αλλα τις εξυπηρετήσεις!!! (Για καλο και για κακο στο αυτοκινητο θα

    υπαρχουν τρεις βρεγμενες σανιδες) Σε καμια περιπτωση δεν θα δεχθειτε θα!θα!Θα Μειωση της υλης δεν μπορει να γινει σε καμια περιπτωση,,,, Αν σας πουν να δουμε και το δεχθειτε,,, χασατε.!!!

    Ολα θα πανε καλα!!! ειμαι στη διαθεση σας...Πατριωτη Προεδρε και εγω μικρος περπατουσα

    ξυπόλυτος στη Δημητσανα!!!
    Γιωργος Κωνσταντακοπουλος
    Εκπαιδευτικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή